ISSN 1651-6737

den 12 augusti 2002

  Det finns ett lästest hos Imemory för den som vill mäta sin läshastighet.

Lästest hos Imemory

För att få en uppfattning om den verkliga läshastigheten vid läsning av böcker och andra fysiska dokument kan det vara lämpligt att skriva ut texten och ta tid på läsningen. Det är vanligt att det tar längre tid att läsa på skärm än på papper.

Imemory har både lärarledda kurser och självstudiematerial om "snabbläsning". Jag har köpt självstudiematerialet men det slutade med att jag läste böcker om "snabbläsning" i stället. Självstudiematerialet innehåller en pärm med texter och ett ganska omfattande inläst material på kassettband. För den som har möjlighet att tillbringa tid med att lyssna på kassettband under hela övningstiden kan nog självstudiematerialet vara bra. Imemory garanterar att du har minst fördubblat din läshastighet efter genomförd kurs.

 

  Den gångna veckan var lärorik för "Nathalie" och "Joey".

Nathalie fick lära sig varför man inte ska cykla för fort. Lyckligtvis tog det bara en och en halv timme från inträde till utträde på Astrid Lindgrens barnakut. Gipsskenan kan vi ta av hemma eftersom den hålls på plats med gasbinda.

Joey lärde sig varför man inte ska springa vid simbassänger. Bulan i bakhuvudet hade en diamater som en apelsin, men han verkar åtminstone ha klarat sig utan hjärnskakning.

Ibland gör det ont att skaffa sig erfarenhet.

 

  A picture named BookEinsteinFactor.jpgNu läser jag en bok som heter "The Einstein Factor". Den handlar om hur i princip alla människor kan bli "genier" och att genialitet inte är något genetiskt betingat utan kan läras. Boken är främst inriktad på en teknik som heter "Image streaming" och innehåller mycket information om hur hjärnan fungerar. Efter drygt hundra lästa sidor tycker jag att boken är en av de mest spännande jag har hört talas om. Win Wenger har skrivit boken och är också den som har utvecklat tekniken Image streaming. Han har skrivit flera böcker som finns fritt läsliga på nätet.

Two guaranteed ways to profoundly improve your intelligence

You are brighter than you think

Den första boken innehåller även mycket information om Image streaming.

 

August 2002
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Jul   Sep


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.