ISSN 1651-6737

den 24 november 2002

  I vintras såg jag i förbigående en bok som jag vid det tillfället inte var intresserad av och jag tänkte inte närmare på vad den handlade om heller. För någon månad sedan dök den upp i tankarna igen, men jag hade ingen aning om vare sig vad den hette eller vem som hade skrivit den och bara en mycket vag uppfattning om innehållet. Jag letade på måfå på Amazon men det var lönlöst eftersom jag i stort sett inte visste någonting om den.

Nu i veckan hade vi en diskussion om maggroppskänsla och intuition på Aktieguiden och då nämnde jag detta eftersom det hade med höger hjärnhalva och det undermedvetna att göra. Givetvis var det en medlem som visste precis vilken bok jag menade och gav mig ISBN-nummer till både den svenska och den engelska utgåvan.

"Teckna med högra hjärnhalvan" heter den på svenska och ISBN-numret är 9137102516. På engelska heter den Draw on the right side of the brain och har ISBN-nummer 0874774241. Den svenska versionen finns tydligen bara på bibliotek. Jag tänker beställa den engelska. Dels lär man sig att använda höger hjärnhalva och dels kanske man lär sig att rita och det är i så fall grädde på moset.

 

  Peter Lindberg skickade för några dagar sedan en länk till en intressant artikel om intuition och maggropskänsla. I den exemplifieras betydelsen av intuition.

Enligt ordboken är intuition "förmåga till omedelbar uppfattning eller bedömning utan medveten tillgång till alla fakta". Efter att ha läst artikeln har jag funderat en hel del över intuition. Min uppfattning är att intuition är vad vi kallar det när hjärnan använder undermedveten information och kunskap till att skapa en medveten uppfattning om någonting. Jag har bläddrat runt en hel del på Amazon i jakt på böcker om intuition och hittade några som kanske kan vara läsvärda:

PowerHunch!: Living an Intuitive Life av Marcia Emery och Leland Kaiser

Cracking the Intuition Code: Understanding and Mastering Your Intuitive Power av Gail Ferguson

Educating Intuition av Robin M. Hogarth

The Intuitive Way: A Guide to Living from Inner Wisdom av Penney Pierce och Carol Adrienne

Samtliga har fått höga betyg av Amazons besökare och det brukar vara en säker värdemätare om böckerna har rätt inriktning.

 

November 2002
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Oct   Dec


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.