ISSN 1651-6737

den 4 maj 2003

  En fil med namnet Mjolk.jpgTommi skickade över några bilder han tog med sin klocka för några dagar sedan. Det är inga mästerverk men faktiskt ganska kul ändå. Det är en gammal modell av kameraklocka så kvalitén är låg och den tar bara i svart-vitt.

 

  Jag fick ett brev från Torgny Bjers som driver blogs.unmade.com. Han förklarade syftet med att välja weblogs.se i stället för exempelvis webblogg.se. Dels tycker han inte att webblogg är vedertaget än och dels ser han weblogs som ett bättre alternativ för en nordisk publik. Åtminstone det sista skälet köper jag. Så långt tänkte jag inte.

Nu ser jag att webblogg.se redan är registrerad av ett företag.

 

  I går bytte jag från KF Web Server till Apachemin PC. I stort sett verkar det fungera bra. Apache är lite knöligare att konfigurera, men känns rätt stabil.

Av någon anledning startar inte alltid tjänsten som den ska när jag startar datorn. Det kanske var något som hände när jag installerade PHP.

Jag installerade MySQL i morse, men har inte fått det att fungera riktigt och orkar inte leta efter vad som är felkonfigurerat eftersom jag ändå inte har någon användning för det just nu.

Med Apache och Dns2go kan jag i princip använda PC:n som ett webbhotell med flera virtuella domäner trots att jag inte har någon statisk IP-adress. Om jag kommer på några roliga tjänster som inte kräver 100 procent tillgänglighet kanske jag provar att vara värd för dem själv. Websiteproviders får fortsatt förtroende för övriga tjänster.

 

  Erik Tjernlund berättar om hur hans undermedvetna hjälpte honom att lösa ett Java-problem medan han tänkte på annat. Det är så hjärnan fungerar. Man ger den en uppgift, gör något annat och väntar tills svaret kommer. Det är fascinerande men det fungerar.

Efter att Erik (mymarkup.net) berättade att blogs.unmade.com (blivande weblogs.se)(varför inte webblogg.se eller webbloggar.se?) har en ny funktion som automatiskt håller reda på när sidor är uppdaterade gjorde jag ett besök där. Då hittade jag Eriks Webblogg. Den verkar ganska intressant för han har skrivit en del om sådant som jag också tycker är roligt.

För några veckor sedan skrev han om tystnad. Jag håller med honom om att det är en bristvara.

Automatisk uppdatering av senast uppdaterade webbloggarna är ett steg åt rätt håll för blogs.unmade.com.

De har utlyst en tävling om att utforma den nya versionen av weblogs.se. Jag har inget konkret förslag, men däremot ett antal önskemål. Tjänsten verkar innehålla väldigt många olika delar som i sin tur är indelade i avdelningar, kategorier med mera. För mig framstår den som svåröverblickbar. Jag skulle vilja att den nya strukturen blir lätt att hitta i och förstå.

Om weblogs.se vänder sig till "mannen eller kvinnan på gatan" tror jag att det vore bra att fundera över presentationen. Hur insatta är gemene man i vad ping, aggregatorer, geekware och blogosphere är? Jag kan förstå syftet med sådana uttryck om man vänder sig till en liten väl insatt grupp, men nu verkar fokus vara alla som skriver webbloggar i Norden. Då kan det vara bra att vara försiktig med användning av tekniska uttryck och "branschjargong". Presentationen avgör vilka man kan nå.

 

May 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Apr   Jun


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.