ISSN 1651-6737

den 10 maj 2003

  Två personer vars texter jag gärna läser skrev om ett personlighetstest. Liksom Jonas Söderström brukar jag sällan göra sådana, men när både han och Peter Löfgren skrev om dem kunde jag inte låta bli.

Det är BBC som har ett test som ska visa vilken typ av tänkare jag är. Enligt testet är jag en "intrapersonal thinker". Karaktäristiskt för dessa är att:

* De tillbringar mycket tid med att tänka om och försöka förstå sig själva.
* De funderar över sina tankar och sinnesstämningar och arbetar för att förbättra dem.
* De förstår hur deras beteende påverkar deras relationer med andra.

Ett annat drag "intrapersonliga tänkare" (vad heter det egentligen?) har, är att de försöker att förbättra alla sidor hos sig själva, så som Leonardo da Vinci gjorde.

Jag kan nog inte avgöra hur pass bra ovanstående stämmer in på mig. Jag tror att alla människor har möjlighet att bli bra på det mesta, det vill säga att det inte huvudsakligen handlar om gener. Kanske är det ett drag som passar med beskrivningen ovan. För några år sedan hade jag säkerligen inte blivit placerad i det här facket. Några år framöver kanske jag inte gör det heller. Människor förändras mycket under sina liv på vissa sätt och förblir oförändrade på andra.

Kända personer med dessa drag är Freud, Gandhi och Grahame Greene. Yrken de föreslår för en person med dessa egenskaper är psykolog, lärare, pilot, barnvårdare, upptäcktsresande och dramapedagog.

Att jag gjorde testet visar vilken kraft det ligger i att två personer, vars ord jag värdesätter, skriver om samma sak.

 

  

Emmy i biltvätten: - Åååååhh! Jistanes!

 

  

Nathalie: - Hur lång tid tar det att gå en timme? (Hon tog tillbaks det lika snabbt som hon sa det.)

 

May 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Apr   Jun


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.