ISSN 1651-6737

den 1 december 2003

  Telia har "Go". Vodafone har "Live!". Comviq var sist av de tre stora mobiltelefonbolagen att lansera en paketerad GPRS-tjänst. Den heter "Go Live!"

Jag tycker att det är ett smart drag av Comviq att döpa tjänsten till "Go Live!". Det finns en antydan om att den har allt som Telia Go och Vodafone Live! har. Samtidigt kan de kanske dra nytta av både Vodafones och Telias marknadsföring av sina GPRS-tjänster.

Man kommer ihåg Live! och Go, men kanske inte vilka som står bakom dem. Det finns en chans att Comviq får lite gratisreklam. När kunden går förbi ett försäljningsställe för Go Live! ringer en klocka som säger: "Just det, det var den där tjänsten man kunde köpa till telefonen." Det stämmer ju, fast det var egentligen en annan tjänst, men nästan likadan. All reklam för Go och Live! blir samtidigt reklam för Go Live!. Så tror jag.

Det påminner om när Tele2 (samma koncern som Comviq) kallade sig för "det fria televerket" i sin marknadsföring. Det blev de förbjudna att göra, men då var det redan för sent. "Alla" visste vilka "det fria televerket" var och ännu mer reklam fick Tele2 när domen föll. Det stod om det i alla tidningar. På den tiden var Telia (som hette Televerket) antagligen ännu mindre omtyckta än nu.

 

  Bombardier Recreational Products har utvecklat ett koncept som jag gillar. De kallar det Embrio.

Det är lite svårt att säga vad det är eftersom det inte finns något liknande. Det är ett transportmedel. Huvudsakligen är det enhjuligt, men vid start och "landning" har det stödhjul som fälls ut och in. Drivkällan är bränsleceller som producerar elektricitet. Utseendet påminner om en futuristisk motorcykel. För att hålla balansen ska Embrio använda gyron, ungefär som Segway. Toppfarten är tänkt att vara 35 miles per timme i "learning mode", vad nu det innebär.

Embrio är ingenting vi kommer att få se på vägarna särskilt snart. Många frågor är olösta. En är att de tänkta bränslecellerna inte existrerar, en annan att det inte finns någon tydlig klassificering av ett motordrivet fordon med ett hjul.

Till dess Embrio finns, åtminstone som prototyp, får jag fortsätta att önska mig en Segway i julklapp.

Bombardier® EMBRIO Concept

Comin' In on a Wheel and a Prayer (Wired)

Eye- Poppin' Wheelie (Popular Science)

Hot Wheel (Forbes)

 

December 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Nov   Jan


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.