ISSN 1651-6737

den 25 december 2003

  En fil med namnet Julklappsstrumpor.jpgI går vaknade Joey och Emmy alldeles för tidigt. De hade hittat sina julklappsstrumpor och satt och pratade högljutt i Emmys rum.

Eftersom jag ville sova ett tag till föste jag dem i säng. När jag kom in i Emmys rum tittade hon oroligt på mig:

Emmy: - Men jag hade önskat mig en Bratz.

Jag: - Dagen är inte slut än.

Emmy: - Vet inte tomten vad jag vill ha?

Jag: - Jo, men dagen är inte slut än.

Emmy: - Tomten kanske kommer tillbaka senare.

Jag: - Mm, kanske.

Inför julen har barnen fått skriva önskelistor. Nathalie skrev väldigt långa listor med alla saker hon kom på. Joey skrev också ganska långa listor. Cattis förklarade för dem att man ska önska sig det man allra helst vill ha, inte allt man ser i julklappskatalogerna. De fick skriva om sina önskelistor och begränsa sig till högst 20 saker för att fokusera någorlunda på det de helst ville ha.

Emmy har länge sagt att hon ville ha en Baby Born. De senaste månaderna har hon sagt att hon önskar sig en Bratz också. Bratz är oproportionerliga plastdockor med miljoner små tillbehör, klädda i Las Vegas-mode. För några veckor sedan frågade vi henne vad hon önskar sig i julklapp. Då sa hon att hon önskar sig en Bratz. Vi frågade om hon önskar sig något mer. Nej, bara en Bratz, svarade hon. Inte ens när vi frågade om hon önskade sig en Baby Born svarade hon ja. En Bratz var det enda hon verkligen ville ha. Därför såg hon orolig ut när hon inte hittade en Bratz i julklappsstrumpan.

Efter jullunchen hos mormor blev det julklappsutdelning. I rask takt delades en stor mängd julklappar ut. Emmy fick ett litet berg av saker, bland annnat en Bratz. "Kolla, en Bratz", ropade hon när hon öppnade paketet. Hon blev lika glad för alla andra julklappar också. "Jag fick mest julklappar", sa hon vid ett tillfälle och "titta, jag fick tre nagellack" vid ett annat.

På kvällen var vi hos farfar och åt julmiddag. Efteråt blev det julklappsutdelning igen. Då delades de ut i ett ännu högre tempo. Emmy fick skidor, klackskor med lila fjädrar på, en matchande lila fjäderboa och ytterligare en Bratz, denna gång en i lång aftonklänning. Den hon hade pekat ut på NK och sagt att hon allra helst ville ha.

Nathalie och Joey fick TV-spel, videofilmer, kläder, bilbana, böcker och mängder av andra saker. Nathalie fick en TV med video i för att slippa titta i Joeys rum. När dagen var slut verkade alla nöjda. Emmy hade dessutom lyckats få följa med farmor hem, vilket antagligen var ett perfekt slut på dagen för hennes del. Av alla julklappar tog hon bara med sig sin ena Bratz.

 

December 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Nov   Jan


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.