ISSN 1651-6737

den 3 september 2004

  Min installation av Radio (http://radio.userland.com/) börjar ge upp.

Jag har använt publiceringsverktyget Radio i drygt två år för att skriva texter för nätet. Det har fungerat riktigt bra. Jag var nöjd med det mesta och har anpassat mitt sätt att skriva efter de möjligheter Radio ger. Det är enkelt att lägga till bilder och lätt att skriva via e-post.

Sedan ungefär ett halvår har det fungerat allt sämre. Det började med att mina fördefinierade länkar slutade fungera. Sedan blev det problem med vanliga länkar också. De visades inte när texterna lades ut på nätet. Därefter började den göra alla indexsidor för kategorier likadana som förstasidan. Nu blir det även fel på indexsidor för månaderna. I går försvann en sparad text när jag startade om datorn.

Det är som om Radio åldras och håller på att ge upp. Jag har installerat om det åtminstone tio gånger den senaste veckan. Varje gång har jag ändrat några saker för att försöka komma till rätta med problemen. Den hjälp jag har fått via Radios diskussionsforum har inte räckt. Tidigare fick jag snabba svar av Userlands egen personal. De verkar inte lika alerta längre.

Häromdagen provade jag att konvertera texterna till Movable Type. Då kom jag på att bilderna inte följer med. Att konvertera dem för hand skulle ta en evighet. Dessutom verkade inte konverteringsprogrammet kunna hantera flera kategorier för samma text och då är det inte mycket nytta med konverteringsprogrammet.

Det är synd. Radio har verkligen varit bra när det fungerade, men det går inte att använda ett verktyg som tar mer tid att felsöka än att använda till det det är tänkt.

Vad ska jag göra nu? Det tål att fundera på.

 

September 2004
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Aug   Oct


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.