ISSN 1651-6737

Slut på skräppost

Tidigare fick jag mycket spam i min inkorg varje dag, men sedan jag införde ett nytt system får jag i stort sett inga skräpmail alls. Så här gjorde jag:

  1. Först registrerade jag en egen domän. Jag valde att registrera den hos http://directnic.com/ men det går bra med vilken registrator som helst så länge som du kan lägga upp egna e-postadresser där. Directnic tar ett par hundra kronor om året för tjänsten och det tycker jag är klart överkomligt.
  2. När jag hade registrerat domänen började jag lägga upp nya e-postadresser. En adress för varje person, företag eller prenumeration jag vill ha e-post ifrån. Det blev förstås ganska många. För bokhandeln "AdLibris" lade jag upp en adress enligt formen adlibris@min_nya_doman.com, min bror fick en adress som såg ut som tommi@min_nya_doman.com och så vidare. Jag såg till att alla adresser vidarebefordrades till min POP3-adress hos Telia. 
  3. När alla adresserna var upplagda kontaktade jag samtliga som jag hade lagt upp adresser för och bad dem att byta ut min gamla adress mot den nya. Det här var den allra mest tidskrävande delen.
  4. Sist stängde jag av mina gamla adresser.

Om jag får skräpmail nu kan jag direkt se på adressen varifrån det kommer. Då vet jag vem det är som har lämnat ifrån sig adressen till någon som jag inte vill ha post ifrån och kan stänga av den.

Det är naturligtvis en del jobb att göra så här, men för min del var det värt det. Tidigare fick jag 30-50 skräpmail om dagen. När man väl har lagt upp adresserna och bytt på alla ställen är det nästan inget arbete alls att underhålla systemet.


Niklas Johansson


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Lästa böcker 2005
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Subscribe to "Enkelriktat" in Radio UserLand. Click to see the XML version of this web page.