ISSN 1651-6737

Texter

Om böcker och läsning

Snabbläsning
Läser du snabbt? Läser du så snabbt du skulle kunna? Om du inte är säker på det tycker jag att du ska läsa mitt brandtal för snabbläsning. Om du är som de flesta andra kan du åtminstone fördubbla din läshastighet med några enkla knep och en del övning övning.

Snabbläsning - så går det till
Jag har skrivit en kort introduktion till snabbläsning. Den bygger på saker jag har läst i böcker och egen erfarenhet.

Läsvärda böcker
Jag läser när jag hinner. Vad jag läser skiftar mycket. Den röda tråden i mitt läsande är att jag vill lära mig någonting. En del böcker som jag läser är så bra att jag vill tipsa andra om dem. Här är en lista med några böcker som jag kan rekommendera.


Om börsen

Alice i Underlandet
Den som själv ansvarar för att placera sina pengar på börsen bör sätta upp tydliga mål för sitt sparande. I den här krönikan, som ursprungligen publicerades på "Aktieguiden", beskriver jag varför det är så viktigt och varför man bör övningshandla innan man använder riktiga pengar.

Konsten att förlora som en vinnare
Det kan vara förödande för kapitalet om man gifter sig med sina aktier eller om man är rädd för att realisera en förlust. Här beskriver jag vikten av att sätta upp och använda stop loss-kurser.

Street smart på börsen
Det finns mängder av gamla kända talesätt och visdom kring aktiehandel. Jag har sammanställt en lista med några och försöker förklara vad de betyder.


Om allt möjligt annat

Personliga kommunikationsdatabaser
Det här är en framtidsvision. Jag hoppas att jag någon gång ska kunna lagra all min kommunikation i en databas som jag kommer åt nästan oavsett var jag befinner mig. Läs mer om hur jag har tänkt att det ska fungera.

Slut på skräppost
Tidigare fick jag omkring 30 skräpmail om dagen. Det får jag inte längre. Här har jag försökt beskriva hur jag gjorde.


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Lästa böcker 2005
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Subscribe to "Enkelriktat" in Radio UserLand. Click to see the XML version of this web page.