ISSN 1651-6737

den 22 januari 2004

  

En fil med namnet Dikt_om_dikter.gif

Spegelvända böcker.

I The Mind Accelerator föreslås det att man övar Photoreading/Ireading på text som är skriven spegelvänt. På det sättet undviker man både att medvetet analysera det man läser, eftersom det inte är lika lätt att se, och kan lättare avgöra om det fungerar. Vet man något om texten man har läst spegelvänt, måste det betyda att hjärnan undermedvetet har läst in och tolkat det, förutsatt att man inte har lärt sig det någon annanstans.

Problemet är att det inte är så enkelt att få tag på böcker som är skrivna spegelvänt. Till att börja med letade jag efter program som kunde göra det. Jag fick olika förslag till lösningar. De hade dock svagheten att de var manuella och byggde på att man konverterade en sida i taget. Det är inte så bra när jag vill konvertera hela böcker.

En person föreslog att jag skulle använda ett program som vände på texten så att början kom först och vice versa och skriva ut den med ett spegelvänt teckensnitt. Det lät som ett bra förslag. Efter ytterligare lite hjälp hittade jag ett JavaScript som vänder på textsträngar. Den hårdaste nöten var att hitta ett teckensnitt som är spegelvänt. Ett tips var teckensnittet Da Vinci Backwards. Det var för svårt att läsa i långa texter så jag lämnade det.

Då dök Tommi upp som en räddare med teckensnittet Nickes_Backwards. Spegelvänt och tydligt!

En utmaning återstår. Jag behöver kunna textvända strängar rad för rad. Det klarar inte JavaScriptet ovan av. Sidorna ska läsas med början upptill till höger. Om de börjar nertill till höger på bokens sista sida är jag inte säker på att hjärnan kan vända det rätt igen.

Övningsböcker tänkte jag hämta på Projekt Gutenbergs webbplats. De har tusentals böcker i textformat på många olika språk. De har färdig radbrytning så med rätt textvändningsprogram borde det gå lätt att göra dem spegelvända i Word.

Lyckas jag inte få ihop det får jag helt enkelt vända böckerna upp och ner när jag övar. Jag tror inte att det fungerar lika bra eftersom jag har rätt lätt för att läsa upp och ner i vanliga fall.

 

  Positivt tänkande:

To fail is to successfully learn what doesn't work.

Första kapitlet i The Mind Accelerator handlar om att ändra din självuppfattning och att inse att du är ansvarig för ditt liv och vad det blir av det. Människor som lyckas bra i livet har ofta många misslyckanden bakom sig innan de lyckas. De har också det gemensamt att de inte ger upp när de misslyckas. De lär sig av det som händer och provar en annan väg tills de når dit de vill.

Doktor Emile Coue botade i slutet av 1800-talet sina patienter 5 gånger så snabbt som något annat sjukhus i världen. Hans patienter fick upprepa följande bekräftelse i två minuter varje morgon och kväll:

Varje dag, och på alla sätt, mår jag bättre och bättre.

Vår inställning till livet påverkar vår hälsa mer än man kan tro.

- O -

Tidigare uttryckte jag missnöje med att inte ha hittat några referenser till andra författare och böcker i The Mind Accelerator. Nu har jag hittat ett ställe där bland annat Win Wenger omnämns, så helt rätt hade jag lyckligtvis inte.

 

January 2004
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Dec   Feb


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.