ISSN 1651-6737

den 23 januari 2004

  Joey skar sig i tummen när han skulle dela en tennisboll med en kökskniv. I bilen på väg till akuten diskuterar Cattis och Emmy vad man ska göra om man har skurit av sig huvudet:

Cattis: - Då måste man skynda sig till sjukhuset.

Emmy: - Man måste åka rejserbil.

Cattis: - Om man har någon ja. Vi har ingen.

Emmy: - Vi måste köpa en.

 

  

Regler:

  1. Vi lär oss någonting varje dag.

  2. Dagar då vi inte lär oss något har vi inte varit uppmärksamma. Vi lär oss någonting varje dag. Se 1.

Om du som skriver någorlunda regelbundet på webben bestämmer dig för att ovanstående regler gäller, och vill dela med dig av dina lärdomar, kan vi tillsammans lära oss mer. Det räcker med att kortfattat sammanfatta dina lärdomar en gång i veckan, om det inte finns tid att göra det oftare. Du behöver inte dela med dig av alla lärdomar. Det räcker om du väljer några.

Inkluderar du reglerna och den bakomliggande tanken kan det sprida sig och bli en igenkännbar standard hos dem som läser och skriver på webben. Länge leve kunskapsspridning!

Senaste lärdomar:

  • Misslyckande är att framgångsrikt lära sig hur man inte ska göra någonting.

  • Människor som lyckas bra i livet har ofta många misslyckanden bakom sig.

  • Mindmapping på papper kan spara tid jämfört med linjära anteckningar direkt i dator, även om du konverterar mindmappen till linjära anteckningar efteråt.

  • Kvalitet och omvårdnad lönar sig.

  • Du sätter själv begränsningarna för vad du kan uppnå.

 

  Det är inte svårt att vara försäljare. Du behöver bara hitta en vara du tror på.

 

  Avslappning till sömns.

Den här veckan har jag provat att söva mig själv med en avslappningsövning. Den bygger på en övning jag läste om i The Mind Accelerator.

Jag delar in kroppen i sex delar: höger ben, vänster ben, höger arm, vänster arm, magen och huvudet. Var och en av dessa delar ska slappnas av.

Eftersom syftet är att jag ska somna ligger jag på rygg i sängen med armarna utmed sidorna. Det måste vara tyst. Jag börjar med vänster ben, slappnar av det så mycket jag kan och tänker "vänster ben är avslappnat och varmt" långsamt ungefär tio gånger. Det tar en till två minuter. Därefter gör jag samma sak med höger ben, vänster arm, höger arm, magen och, om jag inte redan är för trött, huvudet.

Efter vänster arm brukar jag komma på mig med att driva in i dvala. Huvudet har jag hittills aldrig hunnit till innan jag är så trött att jag inte kan koncentrera mig längre.

Övningen i The Mind Accelerator är lite mer omständig och har inte till syfte att försätta kroppen i sömn, utan ska göra den avslappnad och alert så att man kan använda The Infinity Reading System.

 

January 2004
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Dec   Feb


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.