ISSN 1651-6737

den 11 april 2003

  Biologiskt nedbrytbara tidningsställ.

Varje morgon på väg till jobbet möts jag av Stockholm Citys och Metros tidningsutdelare. De står tysta och räcker fram tidningar till alla som stiger av bussar och tunnelbanor. En del förbipasserande tar emot dem, andra inte.

Jag undrar vad avsikten är med att ha dessa utdelare. Om jag skulle anställa en armé för att dela ut tidningar skulle jag vilja att de tillförde något. Kostnaden skulle inte motivera att ha människoliknande tidningsställ. Det måste kosta massor av pengar.

Det är ytterst sällan som jag tar någon av dessa tidningar. Gratis är inte tillräckligt. Skulle någonting kunna få mig att ta emot tidningen lite oftare? Kanske.

Hur är det att arbeta som tidningsutdelare? Att stå på perrongen i ur och skur och räcka fram tidningar till morgontrötta människor. Ger det någon arbetsglädje? Hur är det med yrkesstoltheten? Jag kan tänka mig att det inte är världens mest stimulerande jobb och att många av dem som delar ut tidningarna är studenter som är ute efter lite extrapengar att dryga ut studiebidraget med. Många av utdelarna ser tröttare ut än vad jag känner mig på morgnarna.

Om jag var arbetsgivare till tidningsutdelarna skulle jag kräva något mer. Jag skulle vilja att varje utdelare läser igenom tidningen och väljer en artikel. Från den artikeln skulle de formulera en kort intresseväckande fras, kanske ett citat. Denna fras skulle de ropa, säga, sjunga eller på något sätt framföra i syfte att locka oss potentiella läsare att ta emot tidningen.

Det skulle ge mig som arbetsgivare ett mervärde. Då vore det plötsligt människor som sålde tidningar i stället för tidningsutdelare. Det skulle ge tidningarna ett trevligare ansikte utåt och skapa en atmosfär av mänsklighet kring dem.

Det borde också ge utdelarna lite mer nöje i sitt arbete. De skulle kunna experimentera med olika typer av fraser och framföranden för att se vad som fungerar bäst. Man måste också välja ett framförande som passar sin personlighet och omgivningen.

Som tänkbar läsare skulle det antagligen kunna få mig att oftare ta emot en tidning. Dels skulle jag kunna bli lockad av intressant innehåll och dels skulle jag tycka att det vore roligare att ta emot tidningen av en människa.

Kanske skulle detta kunna locka helt andra människor som tidningsutdelare. Arbetslösa skådespelare, dansare, sångare, stå-upp-komiker, präster ...

Inbrottstjuvar använder nya metoder! Läs allt i Stockholm City!

 

April 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Mar   May


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.