ISSN 1651-6737

den 6 juli 2003

  En fil med namnet Tommi_uppifran_liten.jpgVi tog ytterligare några flygfoton i dag. Den här gången bytte vi plats och höll till på Gärdet. Tommi vinklade upp kameran lite mer för att inte bara få bilder av gräsmattor. På den här bilden syns Tommi medan draken är på väg upp.

En fil med namnet Niklas_uppifran_liten.jpgHär är en annan del av gärdet och det går att se draksnöret som går ner mot marken där jag springer för att få upp draken. Trots ganska lite vind behövs det inte så hög fart för att få upp den rätt högt.

En fil med namnet Kaknastornet_liten.jpgDen här bilden är lik föregående, men här syns även en bit av Kaknästornet. Till nästa gång tror jag att vi ska vinkla upp kameran så att den tar bilderna horisontellt med marken.

En fil med namnet Sjohistoriska_museet_liten.jpgNu syns Sjöhistoriska Muséet, Tekniska Muséet och man kan ana Djurgården i bakgrunden. Det är ganska mörkt på bilderna. Det har visat sig vara svårt att få både skärpa och bländare rätt samtidigt. Om man vinklar kameran mot marken vid första bilden för att den ska ställa in bländaren på någonting mörkt blir i stället skärpan fel, och vice versa.

En fil med namnet Ostermalm_liten.jpgRondellen i änden av Valhallavägen och Filminstitutet syns i bortre änden av bilden och bakom det anar man resten av Östermalm. Molnskugga gör stor skillnad, vilket syns tydligt här. Det blir nästan svart på de områden som är skuggade. Med bländaren ställd annorlunda skulle det kanske bli bättre.

En fil med namnet Vartahamnen_liten.jpgKameran har vridit sig ytterligare en bit och nu ser man värtahamnen med båtarna i bakgrunden. Lidingö ligger på andra sidan vattnet. Den röda bilen, parkerad vid korsningen lite ovanför mitten av bilden, är Tommis.

Jag tycker att skärpan blev bättre i dag än i går. Egentligen har vi inte ändrat så mycket så jag vet inte vad det kan bero på.

(Bilderna är klickbara.)

 

  Emmy och jag är ensamma hemma hela helgen. I morse kom hon in i sovrummet och kupade händerna runt munnen och viskade: "Pappa, när mamma fyller år ska vi överraska henne på morgonen med ömtåliga presenter." Det är hennes föreställning om vad man ger vuxna i födelsedagspresent.

 

July 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Jun   Aug


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.