ISSN 1651-6737

den 18 augusti 2003

  Jesper har gjort en riktigt snygg skärmsläckare till Aktieguiden. Jag visade den för Cattis i går. Hon stod tyst medan den körde ett varv och utbrast sedan: "Faan vad snygg!" Bara det att hon stod tyst är ett tecken på att det var något hon gillade.

 

  På vägen till jobbet läste jag andra halvan av I know what you´re really thinking. Helhetsintrycket är att det är en läsvärd bok för den som vill lära sig mer om kroppsspråk med avseende på trovärdighet. Den har sitt ursprung i domstolsmiljö och det går som en röd tråd genom boken. Fokus ligger på att fånga upp lögner. Kanske kan den vara till nytta även i andra intervjusituationer, exempelvis i samband med anställningar.

Boken är snabbläst i och med att den dels har så stor text och dels inte så många sidor. Det betyder också att den inte är särskilt omfattande. Vill man läsa mer och med en generell inriktning på kroppspråk finns det bättre böcker. Teach yourself body language till exempel. Håkan Kjellerstrand rekommenderar Body language av Julius Fast. Den har jag blivit rekommenderad på andra håll också, som en "klassiker". Om jag minns rätt finns den, eller har funnits, på svenska.

 

  Håkan Kjellerstrand skriver om zen, humor och kreativitet.

Humor och kreativitet berörs även i In the mind's eye. Thomas G. West skriver att idéer som möts med gapskratt ofta visar sig vara de mest kreativa. Han hävdade att skratt är ett bra mått på vad som är kreativt och inte. Om jag minns rätt använde han bröderna Wright som exempel. Hade jag inte sett ett flygplan och förstått tekniken bakom är jag rädd att jag också hade skrattat åt dem.

Vid brainstorming är det ofta de tokigaste idéerna som leder till de bästa associationerna och som sedan blir de genomförbara lösningarna.

 

August 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Jul   Sep


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.