ISSN 1651-6737

den 6 juni 2003

  Jorun skriver (det går inte att länka direkt) om några artister som kommer till Luxemburg. Bland annat Joe Jackson (som jag för övrigt inte känner till). Hon spekulerar i om hon är för gammal jämfört med den övriga publiken och skriver att:

(Ett band som firar 25-årsjubileum har förmodligen inte 18-åringar som huvudsaklig publik...)

Jag skulle inte vara helt säker på det. Se på Magnus Uggla som har hållit på i 25-30 år. En stor del av hans publik är 5-10 år. Det är dock inget hinder att gå på konserterna om man är flera gånger så gammal.

En annan artist som har hållit på länge är Per Gessle. Han har släppt en ny singel i dagarna. För min del råder det ingen tvekan om att det är sommarens låt. Han är en riktig hit-makare och allra bäst blir det när han sjunger själv.

Inom någon vecka eller två släpper han albumet. Det törs jag köpa utan att ha hört några fler låtar. Det känns helt riskfritt.

Det ryktas om att Gyllene Tider ska turnera nästa år. Jag såg dem på Stadion förra gången de var där. Det var en riktig höjdarkonsert och de slog publikrekord.

 

  "Sportsclue".

Stephen Lawson på IDG skriver (översatt av Anders Lotsson) i dagens Computer Sweden om bra idéer. Hans egen idé är en webbplats, eller kanske en waptjänst, som sammanfattar det senaste dygnets sporthändelser. Som en fusklapp.

Målgruppen är alla som är hopplöst bortkomna när det gäller vad som händer inom sportområdet. Han beskriver sig själv som en av dem. Jag är en annan. Nyttan är att kunna deltaga i diskussioner på fester, arbetsplatser och andra samlingsställen där sport ofta är ett hett samtalsämne.

För egen del är jag nog inte så road av att prata om sport, men idén är bra. För en tid sedan tänkte jag att det vore bra med en webbplats som fungerade ungefär som en uppslagsbok med inriktningen på kunskap, det vill säga inte bara information. På maximalt en minut ska man kunna lära sig så mycket som möjligt om det man har sökt efter. Tjänsten kanske kunde heta minutguiden.com eller något liknande.

Jag har sett tjänster som påminner om den här idén men hittills ingen som är precis det jag vill ha. Om jag söker efter "drömtolkning" skulle jag kanske få lära mig grunderna i drömtydning inom loppet av en minut. Om jag söker efter "färganalys" kanske jag får lära mig grunderna i det. Eller om jag söker efter "snabbläsning" ska jag få en lektion i snabbläsning. Ungefär så.

Målgruppen är nästan alla som vill lära sig något snabbt. Det är klart att man skulle kunna ha fördjupningar också för den som inte nöjer sig med enminutsguiden. Syftet är att väcka intresse för olika saker.

För att få ihop texter kan man kanske bygga upp det som en wiki, ungefär som Susning.nu, så att alla kan bidra med sin kunskap.

 

June 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
May   Jul


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.