ISSN 1651-6737

den 24 juni 2003

  I dag har jag kört go-kart med mina arbetskollegor. Vi var på Racetown i stan. Det var första gången jag körde på inomhusbana.

En fil med namnet Racetown_medlemskort.jpgFörst hämtade vi overaller och hjälmar. Sedan fick vi en genomgång av regler. Det var synd att de inte gick igenom körteori. Jag skulle gärna vilja lära mig mer om hur man kör mest effektivt.

Efter regelgenomgången blev vi tilldelade bilar och fick köra några övnings- och uppvärmningsvarv. I början gick det ganska långsamt för de flesta, men efter några varv blev vi lite modigare. När däcken var varma blev greppet riktigt bra. Det var många gånger som jag trodde att jag skulle hamna i däckhögarna vid sidan av banan.

Efter uppvärmningsomgången gick en av funktionärerna igenom resultat och varvtider. Sedan fick vi några tips om vad man skulle tänka på. Man ska luta sig bakåt under körning (inte sitta ihopkurad över ratten). Man ska passa på att slappna av på raksträckorna eftersom det går åt mycket energi till att köra de kurviga partierna. Man ska inte luta inåt i kurvorna för då fördelar man vikten mot innerdäcken vilket gör att bilen lättare sladdar. I stället ska man luta utåt i kurvorna så att alla fyra hjulen får bra grepp och utnyttja centrifugalkraften till att vrida på ratten. Det visste jag inte sedan tidigare.

När denna korta genomgång var över fick vi köra en kvalomgång. De bästa varvtiderna under den omgången avgjorde startplaceringarna i finalen.

I finalen körde vi 10 varv och den som var först i mål vann tävlingen. Jag kom på 5:e plats i uppvärmningsomgången, på 4:e i kvalomgången och på 3:e plats i finalen. Jag skulle antagligen ha kommit på 4:e plats i finalen om det inte vore för att en kollega fick problem med bilen. De som var före mig i finalen körde väldigt snabbt. Jag hade inte en chans att hänga med dem. Efteråt fick vi veta att han som vann, som dessutom är nyanställd, hade tävlat i go-kart tidigare. Han var ett par sekunder snabbare än vi andra med sin bästa varvtid.

Vi tre som hamnade på prispallen fick sjunga nationalsången för våra kollegor.

Jag tror att jag bröt revben igen. I finalen satsade jag allt och lutade utåt i kurvorna så som vi blev instruerade. Stolarna är nog gjorda för normallånga personer. Jag som är lite längre fick en del av sidorstödet i ryggstödet i höjd med de nedersta revenen i stället för i höjd med armhålan. Det knäckte till ungefär som när jag bröt ett revben i vintras. Det känns bara när jag vrider ryggen. Cattis kommer att trakassera mig hela sommaren för det men det är det värt.

Drygt 27000 kronor exklusive moms kostar den typ av bilar vi körde.

 

June 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
May   Jul


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.