ISSN 1651-6737

den 16 februari 2004

  Emmy var hos farmor i går. Hela dagen tjatade hon om att hon ville stanna kvar och sova över där. Eftersom det är vanlig arbetsdag och dagis i dag sa farmor att det inte gick. Vid middagen försvann Emmy plötsligt. Efter en stund kom hon ner igen och då hade hon klätt på sig nattlinne och sa att hon skulle sova över till i dag. Farmor tyckte inte att hon skulle få göra det, men Kalle tyckte att det var så förslaget gjort att hon borde belönas. Därför fick hon stanna.

Vad lärde sig Emmy av det? Att tjat lönar sig kanske. Det var åtminstone ett framsteg att hon behövde tjata sig till det.

 

  

Regler:

  1. Vi lär oss någonting varje dag.

  2. Dagar då vi inte lär oss något har vi inte varit uppmärksamma. Vi lär oss någonting varje dag. Se 1.

Om du som skriver någorlunda regelbundet på webben bestämmer dig för att ovanstående regler gäller, och vill dela med dig av dina lärdomar, kan vi tillsammans lära oss mer. Det räcker med att kortfattat sammanfatta dina lärdomar en gång i veckan, om det inte finns tid att göra det oftare. Du behöver inte dela med dig av alla lärdomar. Det räcker om du väljer några.

Inkluderar du reglerna och den bakomliggande tanken kan det sprida sig och bli en igenkännbar standard hos dem som läser och skriver på webben. Länge leve kunskapsspridning!

Lärdomar:

  • Låt dig påverkas av dem du älskar och respekterar, strunta i dem du inte känner (om de inte är barn eller dårar, för då kan det vara sanningen).

  • Effektiv kommunikation handlar om att tala motpartens språk för att få fram ditt budskap på det sätt de vill och kommer att höra det.

  • Använd en liten kalender som det inte får plats så mycket i så minskar du risken för stress. Skriv med stora bokstäver.

  • Marknadsföring ska locka människor till något, inte tvinga dem.

  • Matte är som mat; om det inte ser aptitligt ut äter man det inte.

  • Statistiskt sett är tur och otur jämnt fördelade över tiden, men ibland blir vi blinda för det ena och lurar oss att tro att vi är förföljda av det andra.

 

February 2004
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            
Jan   Mar


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.