ISSN 1651-6737

den 27 februari 2004

  För ganska länge sedan skrev Peter att Steven King föreslår att man börjar skriva ett andra utkast av en bok ungefär sex veckor efter att man skrev färdigt det första.

Det har legat i bakhuvudet sedan dess. Jag har funderat över hur lång tid jag behöver låta en text ligga innan jag kan ge mig i kast med den som om den vore skriven av någon annan. Minst tre veckor har jag kommit fram till. Efter tre veckor kan jag ofta hitta fel, möjligheter till förbättringar och tveksamma formuleringar.

Det har varit till stor hjälp. Nu behöver jag aldrig ta upp en text efter en vecka och hoppas att jag kan göra några större förbättringar. Det sparar tid. I och med detta vet jag också att en text jag skriver och lämnar ifrån mig efter kortare tid än tre veckor, förmodligen inte är så bra som den skulle kunna vara om jag fick mer tid. Lösningen på det är att be någon annan läsa den och föreslå förändringar.

Att skriva är en hel vetenskap. Jag letar efter några bra böcker om att skriva på svenska. Jonas Att skriva för webben betraktar jag som en klassiker trots att jag inte har haft den i bokhyllan så många månader. Den är dock mer inriktad på språket än på processen. Jag vill lära mig mer om processen. Det skiljer sig förstås från person till person, men att läsa hur några andra ser på det kan vara till hjälp när det gäller att skapa en egen rutin.

 

February 2004
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            
Jan   Mar


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.