ISSN 1651-6737

den 21 mars 2003

  Nu har jag börjat läsa Drawing on the right side of the brain.

Jag har aldrig varit särskilt bra på att rita eller måla och nu är jag antagligen sämre än någonsin eftersom jag inte ens försöker. Enligt Betty Edwards kan alla lära sig att rita och har man väl lärt sig är det som att cykla. Det återstår att se. Jag kan erkänna att jag inte har ambitionen att lära mig rita ordentligt, men boken verkar så spännande så jag bestämde mig i höstas för att läsa den.

I förordet berättar författaren om hur hon i en av sina klasser lät eleverna måla av en upp-och-nervänd tavla av en känd konstnär, och hur hon till sin stora förvåning kunde konstatera att de lyckades mycket bättre än i vanliga fall. När eleverna fick frågan om vari skillnaden låg svarade de att de inte såg vad det var de ritade. Vad det har för betydelse hoppas jag få veta när jag fortsätter att läsa.

En annan intressant sak, är att de flesta människor som lär sig att rita tycks komma till en punkt då de plötsligt "ser" och vid denna punkt förbättras deras konstnärliga förmåga dramatiskt och hastigt. Det är som om de ser på ett nytt sätt. Jag misstänker att det är här höger hjärnhalva kommer in i bilden.

Jag har hört människor kalla boken "underbar" och bland Amazons läsare har den fått mycket höga betyg så det ska bli intressant läsning.

 

March 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Feb   Apr


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.