ISSN 1651-6737

den 6 januari 2003

  Nu finns Enkelriktat i GeoURL:s databas också. Det tog fem minuter att bli indexerad i databasen.

Det vore roligt om man kunde se en grafisk representation av alla nätplatser i närheten. Det såg ut som om det var meningen att det skulle gå men bilderna syns inte när jag provar.

 

  En bild som heter Joey_snowracer.jpgI dag har Joey och jag varit i en backe i närheten och åkt snowracer. Vädret var lika fint som i går. Det var kallt även i den svaga vinden på toppen av backen.

 

  (Jag talade med Cattis om vattenproblemet i morse. Det visade sig att hon kände till att lampan inte lyser. Glödlampan är tydligen trasig så det har ingen koppling till värmeslingan. Det ändrar dock inte på det faktum att jag "såg" den icke lysande lampan först när jag var hemma och skulle sova.)

 

  Jag kan inte sova. Jag låg i flera timmar och tänkte på ett problem jag inte kan lösa. Till slut satte jag på musik i hopp om att glömma problemet.

När jag låg där i mörkret började tankarna vandra till andra saker. Bland annat till Cattis problem med den frusna vattenkranen i stallet. I vanliga fall hålls den varm med en värmeslinga, men den fungerar inte. I förrgår kollade jag propparna ifall någon skulle ha gått. Såvitt jag kunde se var de hela allihop.

När jag nu tänkte på problemet slog det mig att en utomhuslampa, som normalt alltid lyser, var släckt. Om det stämde att lampan var släckt borde det ändå vara något problem med strömförsörjningen till värmeslingan. Jag blev så nyfiken på om det stämde att lampan inte lös att jag åkte ut till stallet för att titta efter. Det stämde. Jag kontrollerade säkringarna en gång till och provade även att byta ut en, men det verkar inte vara något fel på dem. Kanske finns det någon strömbrytare som har blivit avslagen av misstag. Jag ska fråga Cattis i morgon när hon vaknar.

Detta tycker jag är ett bra exempel både på det jag skrev om intuition häromdagen och på det Win Wenger skriver i The Einstein factor om hur hjärnan fungerar.

Beträffande intuition skrev jag bland annat att hjärnan tar emot mycket fler intryck än vad vi är medvetna om och lagrar och analyserar dem undermedvetet. När jag låg och funderade över vattenproblemet blev jag medveten om något jag hade sett, men inte alls tänkt på vid tidpunkten då jag såg det. Något som antagligen var en del i problemets lösning.

I The Einstein factor beskriver Win Wenger på flera ställen hur människor har blivit medvetna om små men ytterst viktiga detaljer när de utövar image streaming. Det var inte image streaming jag sysslade med nu men det påminner lite om det ändå. Det är fascinerande.

---

Det var ruskigt kallt ute. 26 minusgrader enligt termometern i bilen. Motorn blev knappt varmt på de nästan tre milen jag körde. Det ångade om gatubrunnarna.

 

January 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Dec   Feb


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.