ISSN 1651-6737

den 9 maj 2003

  Siciliansk öppning.

Jag såg ett avsnitt ur en deckarserie på TV i kväll. Det är ingenting jag följer löpande. Jag har sett ett tidigare avsnitt. Huvudpersonerna, en manlig och en kvinnlig polis, har ett så överlägset och tråkigt sätt mot skurkarna. Visst ska de fånga dem, men de behöver inte göra det på ett så nedlåtande sätt.

I kvällens avsnitt var skurken en schackspelare. När poliserna träffade honom första gången på hans kontor gjorde han något som den ena polisen kallade en "siciliansk öppning". Det är, som jag har förstått det, också namnet på en schacköppning. Vad han avsåg var att skurken gick mot dörren i rummet, samtidigt som han sänkte rösten. För att höra följde polisen efter, vilket var vad skurken hade räknat med. Han behövde bara öppna dörren och säga adjö.

Det vore intressant att veta hur namnet siciliansk öppning kom till.

 

  I går fick jag MySQL att fungeratillsammans med PHP i min PC. Som första övning ska jag försökagöra en gästbok till Nathalie. Det låter enkelt.

Att få PHP och MySQL attfungera tillsammans tog ett tag. Jag hade en föreställning om att det skullevara svårare än det var och krånglade därför till det. Hade jag barainstallerat dem som de var så hade det antagligen fungeratdirekt.

Eftersom det är så få besökare i min PC (det finns inget att sedär heller) är det lätt att överblicka den trafik som är i besöksloggarna.Det verkar lustigt nog som om det finns personer som försöker att ta sig ini PC:n, kanske i syfte att ta över den. En del anrop är absolut inte vanligwebbtrafik. Lyckligtvis verkar Apachehittills ha stängt dem ute.

Man lär sig ganska mycket på att installeraoch konfigurera de här programmen. Bland annat att det är mycket att tänkapå när det gäller säkerhet.

 

May 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Apr   Jun


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.