ISSN 1651-6737

den 12 februari 2003

  Mindmapping i praktiken.

Jag är nyss återkommen från ett styrgruppsmöte där jag försökte att föra protokoll med hjälp av mindmapping. Det gick inte alls bra. Lyckligtvis berodde det inte på mindmappingen som sådan utan på mötets dåliga struktur och styrning. Till råga på allt drog mötet över tiden med 45 minuter.

Lärdomen från mötet är att man med hjälp av mindmapping snabbt upptäcker om en presentation eller ett möte är dåligt planerat eller illa genomfört.

Om man är tvungen att hoppa mellan punkterna på agendan när man ritar mind mappen är det ett tecken på att deltagarna inte håller sig strikt till agendan och att mötesordföranden är dålig på att hålla efter dem.

Här finns det en stor fördel med att rita mind maps jämfört med att föra linjära anteckningar. Det är mycket enklare att hoppa mellan olika agendapunkter eftersom allt finns på samma papper. Att jag fick det svårt i dag beror till stor del på att jag är ovan och inte lämnade tillräckligt mycket plats kring avhandlade punkter. Det blev trångt när jag skulle komplettera i efterskott.

 

  Jag har börjat intressera mig för bokutgivning. I går beställde jag några böcker på AdLibris. Att göra sin egen bok av Krister Gidlund, Handbok i svenska av Gösta Åberg och Svenska skrivregler av Svenska språknämnden.

Att göra sin egen bok har jag bläddrat i så jag vet ungefär vad den innehåller. Svenska skrivregler likaså. Handbok i svenska skrev jag om för ett tag sedan.

 

February 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  
Jan   Mar


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.