ISSN 1651-6737

den 22 februari 2003

  Nu har jag läst boken Att göra sin egen bok av Krister Gidlund. I den beskrivs hur man kan göra böcker i mycket små, men naturligtvis även stora, upplagor. Processen beskrivs från ax till limpa.

För den som vill göra en egen bok i så lite som 50 eller 100 exemplar och inte vill lägga ut en förmögenhet på tryck och bindning tror jag att den här boken kan vara intressant.

I ett exempel har författaren själv tryckt en bok i 50 exemplar till styckepriset 17 kronor inklusive limbindning och skärning av kanter. Då skrev han ut inlagorna (själva boksidorna utan omslag) själv på en skrivare. Andra tryckmetoder som nämns är "print on demand" och vanlig boktryckning på tryckeri.

Det finns bra resurser på nätet för den som är intresserad av att ge ut egna böcker. En heter Handbok för egenutgivare och tillhandahålls av ett print on demand-tryckeri som heter Books-on-Demand.

 

  Kort efter att jag skrev om Wireds artikel om mobila webbloggar fick jag ett brev från en läsare som såg "mobil" ur en annan vinkel än den jag och författaren på Wired hade i tankarna. Han undrade om det fanns någon möjlighet att läsa Enkelriktat via exempelvis en gprs-telefon med wap. Det gör det inte.

Jag började fundera över om det skulle gå att ordna och det tror jag att det skulle. Det stora problemet är kanske att det skulle ta ganska lång tid att läsa in texterna.

 

  I går beställde jag Power Reading: The best, fastest, easiest, most effective course on speedreading av Rick Ostrov. Den har fått 5,0 i betyg av 17 recensenter på Amazon.com, vilket är ett oerhört högt betyg. Det höga betyget gjorde att jag helt enkelt inte kunde motstå att köpa den. Fram till helt nyligen har den dessutom varit slutsåld.

 

  Thorvald Freiholtz på Förvetet föreslår att alla med svenska webbloggar ska registrera sina sidor i Open directory. Hans motivering är att det finns 20 registrerade svenska webbloggar medan det finns 69 norska.

Här kan ni registrera era sidor genom att ange URL, webbplatsens namn, en beskrivning och eventuell e-postadress.

 

February 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  
Jan   Mar


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.