ISSN 1651-6737

den 4 augusti 2003

  Ibland kan tankar få mig att må riktigt bra. Det kan vara en idé om något som jag vill förverkliga, något som jag går och väntar ska hända, en vision eller någon annan förändring som jag ser framför mig. Jag har inte kommit på vad det är som är gemensamt för dessa tankar, men de kan få mig att må väldigt bra under allt från dagar till veckor eller månader.

Det är inte riktigt samma känsla som Flow. Ofta är väntan på dessa förändringar bättre än själva målet och det brukar jag veta om. Det gör ingenting. Det behöver inte ens vara saker jag vet kommer att inträffa. Målet kan ligga dagar, veckor eller till och med år framåt i tiden.

Tankarna ger en sorts vaken berusningskänsla. Många av tankarna är förknippade med saker som jag själv kan eller ska få att hända på ett eller annat sätt. Ibland är det bara en möjlighet som jag kanske inte kommer att utnyttja. Den finns där som ett alternativ till något annat. En reservväg.

Än så länge är det för vagt för att jag ska kunna precisera det mer än så här.

 

  En fil med namnet HundenTess.jpgMonty Python-logik:

Emmy: - Hunden slickade mig i ansiktet!

Cattis: - Hundar gör det när de pussas.

Emmy: - Mm. Människor kan också slickas.

Cattis: - Nej usch, det är inte så trevligt.

Emmy: - Men om de gör det är de hundar.

 

  Jobba, inte jobba, jobba ...

I morse var det meningen att jag skulle återvända till jobbet efter semestern. Någon gång mitt i natten kom Cattis in i sovrummet och sa att hon skulle åka till akuten. Jag frågade vad hon skulle göra där. Hon skrattade till och sa att hon hade blivit biten av en orm i stallet. Jag frågade hur det hade gått till och hon berättade att den hade legat i det höga gräset bredvid elaggregatet och att den högg henne när hon skulle slå på strömmen efter att ha lämnat några hästar där. Hon hade inte sett den innan, men hon såg när den ringlade iväg efteråt.

Jag frågade om hon verkligen behövde åka till akuten eftersom det inte kunde vara något värre (inget dödligt) än en huggorm och receptet mot huggormsbett, har jag fått lära mig, är att vara stilla under ett dygn och hålla den bitna kroppsdelen lågt. Hon berättade att hon hade talat med akuten och sjukvårdsupplysningen och att de rekommenderade henne att komma in i alla fall. Hon åkte.

Senare på natten ringde det. Cattis satt på akuten och de ville ha kvar henne ett dygn "för observation". Det stämde inte alls med hennes planer för dagen och hon var ganska upprörd. Hon hade jobb som behövde göras. Vi bestämde att jag skulle vara hemma i dag och börja jobba först i morgon i stället.

Strax efter tio i förmiddags kom Cattis hem i alla fall. Hon hade sett till att bli utskriven. Då insåg jag att jag skulle hinna åka och jobba halva dagen i alla fall så jag åkte till jobbet.

Det är första gången någon jag känner blir biten av en orm. Det verkar väldigt exotiskt. Cattis sa att det i början kändes som eld i tån och sedan försvann känseln successivt i delen kring bettet. Bettet såg ut som två skåror enligt hennes beskrivning. Hon är rädd för ormar så jag blev förvånad över att hon var så lugn när hon kom hem mitt i natten.

I morse fick jag förklara för Joey och Emmy vad som hade hänt. De var uppe tidigt för att de visste att Cattis skulle vara hemma. De hade inte träffats på ungefär en och en halv vecka. Emmy sa på sitt dramatiska, kallt konstaterande sätt att mamma skulle dö men att hon skulle komma hem i morgon. Jag sa att hon visst inte skulle dö men att hon måste vara kvar på sjukhuset till i morgon för att de skulle se att hon inte blev sjuk av bettet. Joey undrade om man kunde dö av ormbett och jag sa att det är väldigt ovanligt att någon dör av ormar i Sverige.

När hon kom hem verkade Cattis trött men lättad över att inte vara kvar på sjukhuset.

Emmy har inte riktigt förstått vad det innebär att dö. Hon avlivar sina dockor och gosdjur på löpande band och låter dem leva lika fort igen. Joey vet vad döden är och tycker förstås att tanken på att folk kan dö är kuslig. Det tycker jag också fast jag tänker inte så mycket på det.

 

August 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Jul   Sep


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.