ISSN 1651-6737

den 1 september 2003

  1. Johnny Depps första publik-succé
2. Man i Husby föll ihop med kniv i magen
3. Lady Saw backas upp av svenskar
4. Ideellt arbete ska öka företagens lönsamhet
5. Kajsas kamp räckte till brons
6. Seger 3-0 för Hammarby
7. Mikael Niemis novell i Metro
8. Många trafikolyckor i blixthalkan
9. Alkohol syns inte i siffror för sjukskrivningar
10. Ljuvlig färsk tonfisk
11. DJ Steffo ny serie i Metro
12. Telefonen viktig vid flytt

Ovanstående är dagens förstasidesrubriker från Metros Stockholmsupplaga. Jag satt och funderade hur mycket man behöver läsa för att hänga med hjälpligt i vad som händer i "världen".

Av rubrikerna är det egentligen bara nummer 3 som jag inte tycker att jag förstår tillräckligt mycket av tillsammans med alla andra nyheter som automatiskt pumpas in i hvudet under en dag. Jag har givetvis inte läst dagens Metro, för då hade det varit helt meningslöst.

Övriga rubriker säger tillräckligt mycket för att jag ska tycka att jag klarar mig utan att läsa mer. Det säger mig antingen så mycket om vad som har hänt att jag inte behöver fördjupa mig, eller så mycket om vad artikeln handlar om att jag kan avgöra att jag inte är intresserad av att läsa mer. Det hade varit annorlunda om artiklarna var skrivna på ett sådant sätt att jag tyckte att de var läsvärda bara för sin egen skull. Det brukar de inte vara, om jag ska dra alla över en kam.

Jag ska nog göra om testet med en dagstidning med mer "riktiga" nyheter och se hur det går.

 

September 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Aug   Oct


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.