ISSN 1651-6737

den 13 augusti 2003

  Roligt citat:

Om man har så många järn i elden som jag har, får man inte mycket gjort.

Det ligger en del sanning i det. Har man för många olika saker att göra kan bytena, från en aktivitet till en annan, ta så mycket tid att det knappt finns tid att utföra aktiviteterna.

 

  Lagom till middagen ropade Cattis hem Emmy från Filippa. Dit hade hon gått efter att först ha frågat om lov, vilket hon inte fick. Cattis och jag satte oss och åt och Cattis sa: "Att Emmy har sagt att hon ska komma hem behöver inte betyda att hon kommer direkt hem utan några omvägar". Hon hade rätt, vi fick en ganska lugn middag.

Vi diskuterade att det är en tidsfråga innan vi får hämta Emmy i stan. Hon kan ta sig för vad som helst. Jag sa att Emmy förmodligen klarar mer än vad vi tror men att det finns saker som hon inte kan förutse när hon ger sig ut på äventyr. Det är de sakerna vi är rädda för.

När vi hade ätit klart tyckte Cattis att jag skulle hämta hem Emmy så att hon kunde äta sin kalla middag. På vägen ut tog jag med mig soppåsen. Vid soptunnan mötte jag Emmy som var på väg in genom grinden med cykeln. Jag frågade var hon hade varit. "Cyklat", svarade hon. "Vart då?", frågade jag. "Till affären", svarade hon. "Vad har du gjort där?", frågade jag. "Lekt med Elma", sa hon.

Andra barn hade antagligen försökt att dölja att de har varit ute på rackartyg. Emmy vet mycket väl att hon inte får försvinna utan att först ha bett om och fått lov. Hon vet också att hon absolut inte får ge sig iväg till affären. Och att hon inte får cykla utan hjälm. Ändå svarade hon på mina frågor som om det vore den självklaraste sak i världen. Det är som att tala med 105 centimeter vuxen.

Jag skruvade fast hennes stödhjul i helgen, efter en hel del tjatande från henne. Det är nog dags att ta av dem igen. En fluga tar sig inte lika långt utan vingar.

 

August 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Jul   Sep


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.