ISSN 1651-6737

den 3 september 2003

  I septembernumret av Mikrodatorn finns det flera insändare med tips om sätt att undkomma skräppost. Eftersom inget av dem lät lika bra som mina erfarenheter av K9, skrev jag ett brev till dem om det.

Nu har omkring 8000 brev blivit omhändertagna och träffsäkerheten har stigit till 99,6 procent mätt från installationsdagen. I takt med att sommaren har tagit slut och hösten börjat, har mängden skräppost ökat. Varje morgon när jag startar datorn har det kommit omkring 60 skräpbrev. Under dagarna kommer det antagligen ännu fler.

En fördel jämfört med de lösningar som använder kollektiva filter, är att K9 tar hänsyn till vad just jag tycker är skräp och riktigt. Dessutom har jag inte sett några lika höga träffsäkerhetssiffror för andra lösningar.

En insändare i Mikrodatorn hyllar danska Spamfighter (http://www.spamfighter.com) och verkar nöjd med en träffsäkerhet på 85 procent. Spamfighter själva anger en träffsäkerhet på 90 procent. Ett till två brev av tio blir felaktigt klassificerade alltså. Det duger inte för mig eftersom det skulle betyda att jag måste gå igenom alla brev för hand ändå.

 

  Bra idéer.

Mastercard har, enligt Computer Sweden, tagit fram ett nytt kreditkort. Det är hälften så stort som deras vanliga kort och meningen är att det ska kunna hängas runt halsen eller sättas på en nyckelknippa. Så långt låter det väl bra, om nu storleken på vanliga kreditkort är ett problem. För att kunna använda kortet krävs det dock att man har sitt vanliga kort med sig.

Vart tog poängen vägen? Eller är det ett försök av Mastercard att slå sig in i smyckebranschen?

---

The Register skriver om tidernas kupp. En man i USA stal en mottagare för GPS-signaler från elektroniska fotbojor. Problemet var att mottagaren även skickade signalerna vidare så att myndigheterna kunde följa varje steg han tog.

Doh! Man steals GPS tracking device

 

September 2003
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Aug   Oct


Läsning
I läshögen
Lästa böcker 2002
Lästa böcker 2003
Lästa böcker 2004
Läsvärda böcker
Texter

Mer...
Böcker och läsning
Emmy
Familj
Handikapp
- ADHD/ADD
- Asperger
- Dyslexi
Idéer
Kreativitet
Kunskapshantering
Lärdomar
Marknadsföring
Personlig utveckling
Snabbläsning
Strategi
Studieteknik


Click to see the XML version of this web page.